Zeeklassen – dag 1 – verslag klas juf Els

We zwaaiden naar onze ouders en maakten veel plezier op de bus. Na een uur en half rijden zagen we eindelijk Het Reigersnest. We maakten ons onmiddellijk klaar voor de eerste activiteit. (Siebe en Elodie)

Onderweg moesten we allerlei toffe opdrachten uitvoeren om zo bij de Hoge Blekker te geraken. Toen we daar waren, stapten we tot op het hoogste punt. We namen een groepsfoto en keerden snel terug om te gaan eten. (Obe en Lieselot)

Het middageten was superlekker, enkel de saus was een beetje tussen de twee. Het is een heel mooie refter. We mochten ook een stuk fruit kiezen als dessert. (Rayan en Renske)

De slaapkamers zijn echt mooi, we waren echt geschrokken hoe leuk ze waren. Er zijn stapelbedden en gewone bedden. Wij slapen met vier op een kamer, we gaan proberen niet te veel te babbelen. (Nell en Ophylliah)

De speeltuin is heel leuk, met speeltuigen voor grote kinderen. We moeten wel steeds aanschuiven bij de kabelbaan. We hebben ons goed geamuseerd! (Fenna en Arne DR)

In de namiddag gingen we naar het strand. De garnaalvissers gingen met hun net diep in de zee. Toen ze terugkwamen, maakten ze het net open en strooiden alles uit. Er zaten tongen, veel krabben, garnalen, inktvissen, kwallen en een pieterman in. We hebben veel krabben en vissen terug in de zee gedaan. De vissers hebben de garnalen gekookt en brachten ze bij ons. Straks mogen we proeven! Wij vonden dit een superleuke activiteit! (Luca en Ellie)

Het avondeten was heel erg lekker! Vooral het vlees smaakte goed. We kregen eerst lekkere soep en nadien vlees, appelmoes, patatjes en veel groenten. Op het einde smaakte de pudding heel lekker. (Beverly en Sajjad)

Als avondactiviteit staan er volksspelen en een binnenspeeltuin in ons verblijf op het programma. Er is ook een springkasteel! We maken veel plezier en zijn heel gelukkig.
(Laura en Lauren)

Een paar weetjes (Gea, Josse en Mathis):

  • De naam Hoge Blekker komt van het West-Vlaams. Als de zon vroeger op de hoge duin scheen, blonk hij heel fel en de mensen zeggen hier ‘blekken’.
  • De pieterman heeft een vin waarop er drie stekels staan. Als hij jou steekt, doet het meer pijn dan een wespensteek.
  • We zagen twee zeehonden!
  • Kleine inktvissen kunnen heel veel inkt spuiten, enkele kinderen kregen de volle lading.