November – december

De voorbije 6 weken waren toch wel hele vreemde weken.

Op de eerste week na, zijn onze 2 klassen niet meer compleet geweest. Altijd zaten er wel een aantal leerlingen in quarantaine. Lesgeven en les volgen via zoom is intussen ook weer helemaal ingeburgerd. Al zullen we toch blij zijn, als we in januari (HOPELIJK) weer helemaal compleet zijn.

Dan was er ook meester Bram die we moesten missen. Gelukkig kon zijn klasje opgevangen worden door juf Febe (net na de vakantie) en juf Jolien. Daarvoor wil ik hen zeker bedanken !

Gelukkig hebben we ook wat tijd gehad om nieuwe dingen bij te leren, maar ook om plezier te maken in de klas.

• Op vrijdag oefenden we de leerstof in, aan de hand van spelletjes tijdens hoekenwerk.
  • We plantten honderden krokusjes in het grasveldje voor onze school (onder de ramen van juf Jana en de leraarskamer). Benieuwd of ze allemaal uitkomen… Wij zullen alvast vol ongeduld uitkijken naar het einde van de winter ! Hopelijk zijn de bijtjes er blij mee !
  • Het circus van de Sint daagde de leerlingen uit om allerlei trucjes uit te proberen. En… er zitten wel wat acrobaten in het 5de leerjaar !
  • Af en toe eens de beentjes strekken tijdens een dansje van Just Dance is altijd leuk.
  • Tijdens de wiskundeles verzamelen we legoblokjes om leuke bouwsels te kunnen maken. Hoe meer juiste oefeningen, hoe meer blokjes, hoe groter onze bouwsels ! Zelfs de kinderen in quarantaine doen mee met het groepswerk !
  • Mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, bewoners van het Kartuizerhof, leerlingen van de VISO,… allen lazen ze een verhaaltje voor in de klas, tijdens de voorleesweek. Onze kinderen lazen zelfs verhaaltjes voor, voor de bewoners van het Kartuizerhof !
  • We maakten prachtige tekeningen voor de Sint.
  • Knippen en plakken aan onze tijdband van geschiedenis.
  • We speelden toneeltjes over de Sint en zijn Pieten en juf Jolien leerde ons een prachtig Franstalig liedje over Saint-Nicolas.
  • De Sint kwam online langs naar de klas.
  • We leerden al wat werken met de chromebooks. Wordt zeker vervolgd !
  • We vierden ook enkele jarigen. (Zie aparte post)
  • We maakten prachtige kerstkaartjes voor thuis, maar ook voor de bewoners van het Kartuizerhof.
  • We trokken onze gekke kerstmutsen aan en maakten een Selfie. Zelfs wie thuis zat, deed mee !
  • We maakten mooie sneeuwsterren om de hal en de klas te versieren.
  • Minister Jambon gaf ons een leuke tip… Waarom niet eens een kerstfeestje organiseren ! Met enkele leuke klasgeschenken als gevolg.
  • En als afsluiter een mooie kerstfilm mét traktatie van juf Jolien voor haar verjaardag !
  • En natuurlijk leerden we ook wel wat Frans, wiskunde, Nederlands, wero, godsdienst, enz. (Maar die lessen plakken niet echt op foto 😉 )

Voor meer foto’s kijk je maar hier.