September in klas 5

Het schooljaar is al een maand en we hebben zeker niet stilgezeten !

• We startten de wiskundelessen met een groepswerk. We verzamelden foto’s voor de Bollobo’s !
  • We testten de kieskast al eens uit.
  • Franse woordjes leren met flitskaartjes. Hoe doen we dat? Best eens uittesten in de klas.
  • Een klas vol clowns, vraagt om originele pasfoto’s die we zelf knutselden en versierden.
  • De politie kwam op bezoek voor een fietscontrole. Maar onze klas kreeg ook les van 2 agenten. Zij gaven ons extra tips om te zien en gezien te worden in het verkeer.
  • Tijdens het hoekenwerk op vrijdag oefenen we de leerstof van de voorbije week in op een speelse manier.
  • Nienke toonde ons een elektrisch autootje dat ze zelf heeft gemaakt.
  • Aan de hand van punttekeningen oefenden we de getallen van 1 t/m 20 in het Frans.
  • Er was de leuke opwarming aan het begin van de “Dag van de sportclubs”.
  • En tijdens de belevingsloop toonden enkele jongens en meisjes van onze klas zich van hun sportiefste kant ! Goed gelopen !

Meer foto’s van september vind je hier.