Schoolreis / fietstocht

Joepie, we mogen terug op schoolreis.

Maar om het toch nog wat coronaproof te houden, kozen we niet voor een bus of dichtbevolkte plaats. We kozen voor een fietstocht met activiteiten in open lucht !

Meester Bram stippelde een prachtige roude uit in het landelijke Lierde.

We vertrokken aan de school, richting Hemelveerdegem en zo verder naar het Kartuizerhof. Daar hadden we een eerste tussenstop. Op het terras van de cafetaria speelden we allerlei volksspelen, onder het toeziend oog van heel wat bewoners. De meeste welliswaar vanuit het raam op hun kamen, maar enkelen waagden zich toch (op afstand) in openlucht onder de kinderen. Hopelijk mogen we volgend schooljaar weer samen met de bewoners iets doen.

Vandaar trokken we naar Ana Jakoba thuis. In de tuin genoten we van een lekkere traktatie voor haar verjaardag.

De toch ging verder naar ’t Bosveld, waar we op het speeltuintje halt hielden om te picknicken, een lasergun gevecht te houden en enkele waterspelletjes te spelen.

Langs prachtige veldwegen reden we voor onze laatste halte naar Bolleke Boe waar we een lekker ijsje aten en wat speelden op de speeltuin.

Hoog tijd om terug te keren naar school.

Bedankt aan het Kartuizerhof en Ana Jakoba en haar familie voor de hartelijke ontvangst. Bedankt aan de 4 extra begeleiders die ervoor zorgden dat alle kinderen veilig doorheen Lierde konden fietsen. En zeker niet te vergeten, bedankt aan het zonnetje om toch de hele dag bij ons te blijven.

Meer foto’s vind je hier.