Verslagje zeeklassen

Maandag 7 september: vertrek
Het was moeilijk om afscheid te nemen van onze ouders en broers en zussen. Gelukkig hadden we heel veel zin in zeeklassen! We hebben al veel plezier gemaakt met onze vrienden! (Finn, Martha, Nienke)

Busrit
Het was een leuke maar lange busrit omdat er file was. We konden naar Jumanji kijken, daardoor ging de tijd snel voorbij. (Wannes, Laeticia, Mathis)

Middageten
De wortelsoep was lekker. We hebben sla, stoofvlees en heel veel kroketjes gegeten. (Lev, Wout S., Nand)

Speeltuin
Er is een heel grote speeltuin in de Flipper. Je kan er veel klimmen en klauteren. Het is er super leuk! (Wout N., Thibo, Kobe)

Bezoek aan de Oosthoekduinen
We spraken met een gids af, Mieke. Ze vertelde ons dat zand eigenlijk van kleine steentjes gemaakt is. We vonden konijnenkeutels, mooie bloemen, insecten en vruchten. (Noor, Marie-Julie, Louise)

We hebben veel geleerd over allerlei soorten besjes en planten, of ze eetbaar zijn of niet. De eetbare mochten we eens proeven. Sommige besjes smaakten heel zuur! We leerden ook welke planten we kunnen gebruiken om iets te genezen. (Nathan, Jade, Enora)

De besjes smaakten raar en plakten in onze mond. Besjes die aan struiken groeien die laag bij de grond hangen, mag je niet opeten. Weet je waarom? De vos kan er op geplast hebben! We zagen een soort bruin mos en als je er water op doet, komen de blaadjes open en wordt het mos groen. (Nona, Elaura, Lotte)

Morgen schrijven de vriendjes van juf Ingrid een verslagje!

Dinsdag 8 september

De eerste nacht
We geraakten niet direct in slaap omdat we nog wilden opblijven om te babbelen. Uiteindelijk vielen we in een diepe slaap. (Marlies, Kyan en Franka)

Ontbijt
Het was super lekker! Er was choco, confituur, boter, honing,… We kregen ook heerlijke warme chocomelk! (Lotte en Femke)

Strandwandeling met gids
We vonden veel levende dieren zoals een soort worm en zeeslakken. We leerden over de zeester, de krab, de Pieterman,.. We leerden nieuwe soorten schelpen kennen zoals de Amerikaanse schede, de mesheft, het muiltje, tweekleppigen, wenteltrapje, kokkel,… Nadien mochten we onze zakjes vullen met heerlijk ruikende schelpjes 😊 (Ties, Yannick, Finn)

Middageten
Ze verzorgen ons hier zeer goed want het eten was megalekker. Deze middag stond er cordon bleu met spinazie op het menu. De saus erbij was superlekker! (Jeno, René, Lars)

Piratenschat in de Duinpan
We deden leuke opdrachten waarbij we veel moesten nadenken. Zo konden we de code kraken en kregen we een houten tol als verrassing. (Emiel, Thibeau, Berwout)
We vonden de tocht leuk en waren blij met de tollen. Het waren leuke vragen om de plaats te van de code te ontcijferen. We konden de code vinden bij het insectenhotel dankzij Arthur! (Lore, Isalie, Arthur)

En verder…
Nu zijn onze zeebonken en zeemeerminnen aan het douchen om nadien hun buikje weer rond te eten. Nadien volgt een verrassingsavond van de begeleiding, we hebben het woord ‘Swingpaleis’ al horen vallen dus dat wordt vast de moeite!
Morgen ruimen we onze kamers op en gaan we met onze picknick richting het strand om nadien dan nog te spelen, met de gocarts te rijden en eventueel nog een souvenirtje te kopen.
Het waren al twee leuke, leerrijke dagen! (Juf Ingrid en juf Els)