Europa, dichterbij dan je denkt !

Dankzij de bib van Lierde werd onze klas vandaag uitgenodigd in De Lier. Er stond een uiteenzetting over Europa, door prof. Hendrik Vos, op het programma.

De leerlingen waren heel enthousiast. Ze luisterden en stelden vragen dat het een lieve lust was !

Enkele indrukken van de leerlingen :

• De Europese Unie moet vooral veel compromissen sluiten. Zo is er nu een afspraak over de surprises in de kindereitjes omdat er ooit een kindje is gestikt doordat het een chocolade eitje op at met speelgoedje en al. (Cara, Robin, Amber, Pieter)
  • Toen de grenzen nog gesloten waren met slagbomen, mochten we geen boter kopen in het buitenland. (Matteo, Danté, Ella, Magnus, Noor)
  • Wij wisten niet dat er in Europa 24 officiële talen zijn ! (Joni, Iwert, Gilles)
  • Wist je dat alle wetten van Europa verzameld zijn op meer dan 100 000 bladzijden ! (Loike, Lieselotte, Arran)
  • Ik vond de uitleg interessant over de auto’s en dat elk land  andere specialiteiten heeft (motor, verf, stuur). Goed dat de landen gingen samenwerken om betere auto’s te maken.  (Wout, Leander, Arno)
  • We kregen ook uitleg over waar iets wel mag of niet en welke gewoontes er zijn in de verschillende landen. (Keith)
  • Ik vond het leuk dat we nóg meer geleerd hebben over Europa. (Karen)
  • In vond het interessant om te weten waarom de euro er gekomen is. (Nolle)
  • Het was leuk, interessant en nooit saai ! (Aruna)
  • Ik vond het heel leuk gedaan ! (Laure)